Ağ güvenliği, ağınızın ve verilerinizin kullanılabilirliğini ve bütünlüğünü korumak için tasarlanmış herhangi bir etkinliktir. Donanım ve yazılım teknolojilerini içerir. Etkili ağ güvenliği, ağa erişimi yönetir, çeşitli tehditleri hedef alır ve ağınıza girmesini veya yayılmasını engeller.

Ağ güvenliği, çok sayıda savunma katmanını birleştirir ve her ağ güvenlik katmanı, ilkeler ve kontroller uygular. Yetkili kullanıcılar ağ kaynaklarına erişebilirken, tehdit içeren kötü amaçlı unsurlar engellenir.

Ne tür çözümler sunuyoruz?

Ağ Erişim Kontrolü (NAC)

Her kullanıcının ağınıza erişmesi gerekmez. Potansiyel saldırganları dışarıda tutmak için her bir kullanıcıyı ve her cihazı tanımak, sonra da güvenlik ilkelerini uygulamak gerekir. Uyumsuz uç nokta aygıtları engellenmeli ya da onlara yalnızca sınırlı erişim sağlanmalıdır.

Antivirus ve Antimalware Çözümü

Bazen kötü amaçlı yazılım bir ağa bulaşır ve günler hatta haftalarca uyku halinde kalır. En iyi antimalware programları yalnızca girişte zararlı yazılımları taramakla kalmamalı aynı zamanda anomalileri bulmalı, kötü amaçlı yazılımları kaldırmak ve hasarı düzeltmek için dosyaları takip etmelidir. Bu noktada kullanılacak koruma yazılımının seçimi çok büyük önem taşıdığı gibi, kurulumu ve yürütülmesi de büyük önem taşımaktadır.

Uygulama Güvenliği

BT personeli tarafından kurulmuş olsun ya da olmasın işletmenizde kullandığınız yazılımları koruma altında tutmak gerekir. Maalesef, herhangi bir uygulama, saldırganların ağınıza sızmak için kullanabileceği delikler veya güvenlik açıkları içerebilir. Uygulama güvenliği, bu delikleri kapatmak için kullandığımız donanım, yazılım ve işlemleri kapsar.

Davranışsal Analiz

Anormal ağ davranışını saptamak için, normal davranışın nasıl göründüğünü bilmek gereklidir. Davranışsal analiz araçları kullanarak, normalden sapan etkinlikler otomatik ayrılabilir ve potansiyel sorun oluşturan tehditleri hızla gideren göstergeler belirlenebilir.

Veri Kaybı Önleme (DLP/Data Loss Prevention)

Çalışanların iç ağdan dışarı önemli ve hassas bilgi göndermediğinden emin olunmalıdır. Veri kaybını önleme veya DLP teknolojileri ile, insanların kritik bilgileri güvenli olmayan bir şekilde yüklemeleri, iletmeleri ve hatta yazdırmaları bile engellenebilir.

E-posta Güvenliği

Saldırganlar, alıcıları aldatmak ve onları kötü niyetli hizmet sunan sitelere yönlendirmek ve kimlik avı yapmak için çok çeşitli taktikler kullanırlar. Bir e-posta güvenlik uygulaması gelen saldırıları engeller ve hassas verilerin kaybedilmesini önlemek için giden iletileri kontrol eder.

Güvenlik Duvarı

Güvenlik duvarları, güvenilir dahili ağınız ve Internet gibi güvenilmeyen dış ağlarınız arasında bir bariyer oluşturur ve trafiğe izin vermek veya engellemek için tanımlanmış kurallar setini kullanır. Güvenlik duvarı donanım, yazılım veya her ikisi de (Birleşik Tehdit Yönetimi) olabilir.

Saldırı Önleme Sistemleri

Bir saldırı önleme sistemi (IPS) saldırıları aktif olarak engellemek için ağ trafiğini tarar. Saldırı önleme sistemleri, sadece kötü amaçlı etkinlikleri engellemez, aynı zamanda ağdaki ilerlemesini takip ederek yayılmasını da önler.

Mobil Cihaz Güvenliği

Mobil cihazların kurumsal uygulamalardaki kullanım oranı günden güne hızla artmaktadır. Bu hızlı artışa paralel olarak ta saldırganlar mobil cihazları ve uygulamaları hedeflerine almaktadırlar. Bu sebeple, hangi cihazların ağa erişebildiğini kontrol altına almak gerekmektedir.

Ağ Bölümlemesi

Yazılım tanımlı bölümlendirme, ağ trafiğini farklı sınıflandırmalara sokar ve güvenlik ilkelerinin uygulanmasını kolaylaştırır. İdeal olarak, sınıflandırmalar yalnızca IP adresleri değil bitiş noktası kimliğine dayanır. Rol, konum ve diğer özelliklere dayalı olarak erişim haklarını atayarak doğru insanlara doğru erişim seviyesinin verilmesi sağlanır.

Güvenlik Bilgisi ve Etkinlik Yönetimi (SIEM)

SIEM ürünleri güvenlik personelinin tehditleri tanımlamak ve bunlara tepki vermek için ihtiyaç duyduğu bilgileri bir araya getirir. Bu ürünler, fiziksel ve sanal cihazlar ve sunucu yazılımı da dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde gelir.

Sanal Özel Ağ (VPN)

Sanal özel ağ, çoğu kez İnternet üzerinden uç noktadan ağa bağlantıyı şifreler. Genellikle, bir uzaktan erişim VPN, aygıt ve ağ arasındaki iletişimi doğrulamak için IPsec veya Güvenli Yuva Katmanı kullanır.

Web Güvenliği

Web güvenliği çözümü personelinizin web kullanımını kontrol eder, web tabanlı tehditleri ve kötü niyetli web sitelerine erişimi engeller. Web güvenliği, kendi web sitenizi korumak için attığınız adımları da ifade eder.

Kablosuz Ağ Güvenliği

Kablosuz ağlar kablolu ağlar kadar güvenli değildir. Sıkı güvenlik önlemleri olmadan kablosuz LAN kurmak, her yere Ethernet portu yerleştirmek gibidir ve kablosuz bir ağın korunması için özel olarak tasarlanmış ürünlere ihtiyaç vardır.